Restaurant Asian Glories           “Je proeft in de gerechten de liefde van chef Kevin voor zijn roots, zijn ouders en zijn klanten.”          

25-08-2024

De inrichting van restaurant Asian Glories aan de Westewagenstraat in Rotterdam weerspiegelt de levensvisie van chef en eigenaar Kevin Fan. De jonge ondernemer staat met z'n twee voeten in het heden, durft investeren in de toekomst en koestert het verleden.

Chef Kevin Fan
Chef Kevin Fan
"Ik verloor op 17 juli 2014 in één klap mijn beide ouders én mijn oma", zegt Kevin. "Zij zaten aan boord van vlucht MH17 van Malaysia Airlines. Ik had geen andere keuze dan hun restaurant, toen nog in de Leeuwenstraat, verder te zetten."

In februari dit jaar verhuisde Kevin het restaurant naar de Westewagenstraat 74. In een groot modern pand met hoge plafonds en grote raampartijen die uitzicht bieden op de Laurenskerk en de Delftsevaart, zet hij de traditionele keuken van zijn ouders, Jenny Loh en Popo Fan verder.

"We kozen bij de inrichting bewust voor twee zones in het restaurant. In het lage deel heerst de warme en huiselijke sfeer met wit tafellinnen, zoals het oude Asian Glories van papa en mama. In de zone met het hoge plafond en veel natuurlijke elementen, vind je mijn frisse en jongere stempel", zegt Kevin.

Chef's table

Hoe noodlottig het leven ook kan zijn, soms ligt het geluk ook in een klein hoekje. Zo heeft chef Kevin voor ons – zonder reservatie – nog twee stoelen vrij op de meest gegeerde plek van het restaurant: aan de chef's table, met blik op de open keuken. Mijn oog valt meteen op de hangende Pekingeenden.

Met zicht op het 10-koppig team dat uiterst geconcentreerd en in stilte culinaire hoogstandjes bereidt, genieten wij van ons diner. Mijn man Danny kiest voor het Dim Sum plateau als voorgerecht, ik ga voor de Pekingeend flensjes met komkommer en prei. Als hoofdgerecht neemt Danny de krokante beef reepjes met "Mandarin-saus" en sesam en ik wil absoluut de roergebakken diamanthaas filet met zwarte pepersaus en macadamia nootjes proeven. We zijn het beiden eens: "Je proeft in de gerechten de liefde van chef Kevin voor zijn roots, zijn ouders en zijn klanten."

Na de service neemt chef Kevin nog even de tijd om even met ons een heerlijke limoncello te drinken. Hij vertelt hoe hij samen met chef Nick Bril in Oud Sluis ervaring opdeed onder leiding van chef Sergio Herman.

"Ik wil met Asian Glories blijven groeien, maar een ster is niet mijn ambitie. Ik wil dat de sfeer ongedwongen blijft, net zoals het vroeger was bij mijn ouders.

"Ik heb de sprong gewaagd om van locatie en look te veranderen en ben heel dankbaar dat het vaste cliënteel ons trouw blijft. Ons nieuwe restaurant is een stuk groter en er komt nog een ruim terras bij. Plaats genoeg dus om nog heel wat nieuwe klanten te ontvangen, ook Belgen", lacht Kevin.